بهترین راه های تقویت اراده چیست؟ راهکارهای طلایی تقویت عزم و اراده

بهترین راه های تقویت اراده چیست؟ راهکارهای طلایی تقویت عزم و اراده

تقویت اراده

همواره بهانه هایی برای شروع نکردن و اهمال کاری وجود دارد شاید برای خود شما هم پیش آمده باشد که بخواهید کاری را شروع کنید اما بارها کار را به بهانه های مختلف به روزهای آتی موکول می کنید. از شنبه، از اول ماه، بعد از اینکه حقوق گرفتم، حالا کنکور قبول بشم بعد … از جمله عباراتی است که شاید از آنها استفاده کرده باشید و یا حداقل آنرا شنیده باشید. اما آیا به راستی روشی برای دور زدن این تنبلی ها و اهمال کاری ها وجود ندارد؟ البته که راه هایی برای تقویت اراده هست و ما در ادامه شما را با بهترین آنها آشنا می کنیم. پروفسور مک گونیگال از روانشناسان دانشگاه استنفورد در کتاب «غریزه اراده» خود نوشته است:

در اصل «اراده» رقابتی بین دو بخش از شماست: بخشی از شما که به اهداف بلندمدت فکر می‌کند و بخش دیگرتان که به خوشحالی و لذت آنی می‌اندیشد. بسته به میزان استرس، انرژی‌ و طرز تفکرتان، مغز شما راه‌های متفاوتی را برای مواجهه با هر چالشی که نیازمند اراده‌ است، انتخاب می‌کند.

۱- ماهیت اراده

محققان نورولوژی در تحقیقاتی در یافته اند که اراده انسان مربوط به سه بخش جلویی مغز است که آنرا (PFC) می نامند.

  1. در قسمت زیرین و میانی قشر جلوی مغز «من می‌خواهم» قرار دارد. وظیفه آن ترغیب فرد به پیگیری اهداف و خواسته‌هایش است  به شما یادآوری می‌کند که واقعا چه می‌خواهید. هر چه این بخش از مغز قوی‌تر باشد، با اراده بیشتری اهداف خود را دنبال می کنید و در برابر سستی ها بیشتر مقاومت می‌کنید.
  2. در قسمت بالای سمت چپ قشر جلوی مغز «من می‌توانم» قرار دارد. وظیفه آن کمک به شما در برابر انجام فعالیت‌های خسته‌کننده، و استرس‌زا است.
  3. در قسمت بالای سمت راست قشر جلوی مغز «من نمی‌توانم» قرار دارد. وظیفه این قسمت این است که شهامت نه گفتن به خواسته‌های بد را داشته باشید. مثلا به شما کمک می کند تا در برابر وسوسه خارج از صف وارد پمپ بنزین شدن بتوانید بگویید نه.

از ترکیب این سه بخش باهم اراده‌ شکل می گیرد و زمانی که این بخش‌ها انرژی و فعالیت کافی داشته باشند،  اراده‌ تقویت می‌شود و به آن هیچ کاری انجام نشده ای وجود نخواهد ماند.

بنابراین اگر می خواهید انرژی و فعالیت این بخش های مغز را افزایش دهید باید راههای زیر را انجام دهید تا اراده در شما تقویت شود.

۲- بهترین راه های تقویت اراده

حال که به ماهیت اراده پی بردیم به راههای افزایش اراده می پردازیم.

۱. نقش خواب در تقویت اراده

تاثیر خوابیدن بر تقویت اراده

شاید باور نکنبد اما هشت ساعت خوابیدن در طول روز باعث می شود مغزتان که مسئول اراده تان نیز هست انرژی لازم برای فعالیت را داشته باشد در غیر این صورت مغز به دلیل اینکه انرژی لازم برای فعالیت ندارد شما را از انجام کارها باز می دارد تا بتواند زمانی را برای استراحت خود فراهم آورد از این رو شما در انجام کارها سست می شوید و اصطلاحا تنبل می شوید.

۲. تقویت اراده با ورزش و یوگا

تاثیر یوگا بر اراده

اکثر ما به ورزش فقط به دیدگاه سیکس پک و بازو نگاه می کنیم در حالی که ورزش علاوه بر اثر گذاری روی عضلات و استخوان بندی بر مغز انسان و تقویت و هماهنگ تر کردن بخش های مرتبط با اراده نقش بسزایی دارد و فردا می تواند راحت تر به تنبلی ها نه بگوید.

ورزش یوگا از انجایی  که روی تمرکز و مدیتیشن مغز اثر دارد باعث تقویت اراده و همچنین تقویت بخش هایی از مغز که وظیفه کنترل تصمیمات فرد را دارد می شود.با انجام روزانه ده دقیقه فعالیت یوگا پس از دو ماه شاهد نتیجه بی نظیری خواهید بود.

مدیتیشن بخش‌هایی از مغز را که مسئول اراده‌‌اند، تقویت می‌کند. مدیتیشن این بخش‌های مغز را بزرگ‌تر می‌کند و باعث ارتباط بهتر این بخش‌ها با بخش‌هایی می‌شود که در کنترل تصمیمات فرد نقش دارند.

۳. نقش تغذیه در تقویت اراده

تاثیر غذا بر تقویت ارادهانرزی مورد نیاز  مغز از قند موجود در خون تامین می شود لذا افت و خیز های بیش از حد باعث ایجاد اختلال در مغز انسان می شود از این رو غذا های گیاهی و رژیم گیاه خواری تاثیر زیادی روی عملکرد مغز و بطبع بخش های مرتبط با اراده می شود زیرا رژیم غذایی گیاهی به دلیل پایین بودن شاخص گلایسمی پس از مصرف به آرامی موجب تغییر قند خون می شوند.

۴. عادت کردن یا تقویت اراده

لزوما برای انجام همه کارها نیازی نیست که از قدرت اراده خود استفاده کنید سعی کنید به انجام آنها عادت کنید مثلا قرار دادن دنده ماشین در حالت ۱ عادتی است که همه رانندگان به طور اتوماتیک انجام می دهند و نیازی به اراده ندارد. برای اینکه انجام کاری تبدیل به عادت شود باید به مدت ۴۰ تا ۶۰ روز بطور برنامه ریزی شده تکرار شود تا آن کار به عادت تبدیل شود.

۵. ارتباط مستقیم خود کنترلی با تقویت اراده

خود کنترلی یکی از بهترین راههای تقویت اراده است و یکی از راحت ترین روشهای خود کنترلی، کنترل روی گفتار است سعی کنید جملات را مختصر نکنید مثلا به جای پرسیدن کجا؟ بپرسید علی الان داری کجا میری؟ و سعی کنید از کلمات رکیک استفاده نکنید و تا حدودی کتابی و دست به قلم صحبت کنید.

۶. هوشمندی و  عزم قوی

اراده داشتن در برابر خوردن شیرینی

تصور کنید اراده کرده اید که دیگر شیرینی نخورید در حالی که روی میز شما پر از شیرینی های رنگارنگ است جنگیدن برای نخوردن شیرینی در این شرایط بسیار سخت تر از آن است که تصمیم بگیرید شیرینی هارا از میز خود دور کنید تا دیگر جلوی چشمتان نباشد اینطوری تلاش برای جنگیدن کمتر می شود و اراده شما تضعیف نمی شود.

۷. هدف انگیزه اصلی عزم قوی است

داشتن هدف انگیزه اصلی انجام کار است بنابراین برای مغزتان نیز این هدف را تبیین کنید تا بتواند انگیزه و انرژی لازم برای تامین اراده مورد نیاز انجام کار را داشته باشد. البته توجه کنید که این هدف باید واقع بینانه و با توجه به توانایی های شما باشد از اهداف بلندپروازانه و رویا گونه که باعث دسردی و نامیدی شما در رسیدن به اهدافتان می شود بپرهیزید

۸. تلقین کنید اراده قوی دارید

فکر مثبت از راه های تقویت اراده

زیربنای کلام تفکر است وقتی شما کلامی می گویید  مانند من میتوانم قبل از به زبان اوردن به آن تفکر کرده اید. تفکر خود عامل زیر بنای عالم هستی نیز هست بنابراین وقتی کلامی را می گویید انرژی ان گفتار را به کایینات و عالم هستی می فرستید و چندین برابر ان را دریافت میکنید. پس بهتر است کلماتی که در خلوت خود با خود حرف میزنید از موضع قدرت و کلماتی مثبت و انرژی بخش باشد. بر همین اساس همواره قوی بودن اراده خود را تلقین کنید.

۹. با خود قرارداد بندید

با خود قرارداد بندید. بستن قرار داد باعث می شود که روی تصمیم خود مصمم شوید و اراده شما تقویت شود. مثلا با خود عهد ببندید که اگر فلان کار را انجام ندادم چیز بار ارزشی را به عنوان جریمه به غیر واگذار کنید. مثلا در ازای ورزش نکردن روزانه مبلغی را به صندوق صدقات بیاندازید.
سخن پایانی: در مقاله فوق فیزیولوژی اراده از دیدگاه نورولوژیست ها تشریح شد و همچنین بهترین راه های تقویت اراده توضیح داده شد اما باید خواننده این مقاله باید بداند که تقویت اراده یک امر تدریجی است و به یکباره قابل انجام نیست از این رو داشتن ثبات تصمیم گیری و استمرار در انجام موارد فوق رمز اصلی موفقیت در داشتن عزم قوی و تقویت هماهنگی بیشتر بخش های جلویی مغز جهت تقویت اراده می باشد.

محتویات دپارتمان در یک نگاه

ترتیب پیشنهادی فرافکر برای مطالعه مطالب دپارتمان

دیدگاهتان را بنویسید