علت خیانت متاهل ها چیست؟ آیا همسرانشان هم دلیل خیانت آنها هستند؟

علت خیانت متاهل ها چیست؟ آیا همسرانشان هم دلیل خیانت آنها هستند؟

علت خیانت در روابط زناشویی چیست؟ آیا زن ها هم در خیانت همسر خود مقصر هستند؟
چه عواملی منجر به خیانت متاهل ها می شود؟ آیا دلایل مردها برای خیانت با دلایل خیانت زن ها تفاوت دارد؟

دانستن این عوامل می تواند راهنمای بسیار خوبی برای پیشگیری از خیانت همسرتان باشد. همچنین کسانی که می خواهند درباره برخورد با خیانت همسر خود تصمیم بگیرند، نیاز دارند که علت خیانت او را بدانند. در ادامه به بررسی علت خیانت متاهل ها می پردازیم. خواهیم گفت که آیا همسران افراد متاهلی که خیانت می کنند هم دلیل خیانت آنها هستند یا نه؟!

آنچه در این مقاله می خوانید:

انگیزه های مربوط به روابط خارج از ازدواج بسیار زیاد است و می تواند براساس جنسیت متفاوت باشد. عوامل زیادی می توانند علت خیانت متاهل ها باشند. بالای ۴۰ درصد زوج های متأهل تحت تأثیر خیانت قرار می گیرند و با وجود درصد زیاد، بیشتر افراد، حتی کسانی که خیانتکار هستند، می گویند که خیانت اشتباه است. عواملی مانند اختلالات شخصیتی و مسائل مربوط به دوران کودکی و همچنین گسترش امکاناتی مانند رسانه های اجتماعی، می توانند این احتمال را افزایش دهند.

دانستن این عوامل می تواند راهنمای بسیار خوبی برای پیشگیری از خیانت همسرتان باشد. هم چنین با شناخت علت خیانت همسر خود می توان بهتر درباره نحوه برخورد با خیانت او تصمیم گرفت.

دلایل فردی خیانت متاهل ها

۱- اعتیاد

اعتیاد به مصرف مواد مخدر، الکل و قمار می توانند علت خیانت باشند. اعتیاد فرد را از کنترل خود خارج می کند. بنابراین ممکن است فرد را به سمت خیانت سوق دهد.

۲- اختلالات شخصیتی یا مسائل روانشناختی

افراد دارای اختلالات شخصیتی مانند خودشیفتگی یا اختلال شخصیت ضد اجتماعی، بیشتر احتمال دارد خیانت کنند. افراد خودشیفته، ممکن است داشتن رابطه خارج از چارچوب زندگی زناشویی را حق خود بدانند. علاوه بر خود محور بودن، افراد مبتلا به این اختلالات غالباً فاقد حس همدلی هستند. بنابراین تأثیر اقدامات خود بر همسر خود را درک نمی کنند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ با بررسی ویژگیهای شخصیتی انجام شد. این مطالعات نشان داد زنانی با “شخصیت نوروتیک یا روان رنجور” و مردانی با “شخصیت خودشیفته” احتمال بیشتری برای خیانت دارند.

اختلالات صمیمیت نیز در رابطه با تمایل به خیانت مورد بررسی قرار گرفته است. عزت نفس پایین و احساس ناامنی نیز می تواند خطر بروز خیانت را به عنوان راهی برای اثبات شایستگی افزایش دهد.

۳- سابقه ی خیانت

ممکن است فردی که قبلاً به هردلیلی خیانت کرده، دوباره گرفتار چنین اشتباهی شود. سابقه خیانت می تواند علت خیانت های بعدی باشد. ولی نمی توان گفت ۱۰۰% هرکس که یک بار خیانت کرده، دوباره هم خیانت می کند.

۴- بیماری های روانی

برخی از بیماری های روانی مانند اختلال دو قطبی می تواند علت خیانت در ازدواج باشد.

۵- مسائل دوران کودکی

داشتن سابقه آسیب در دوران کودکی (مانند سوء استفاده جسمی، جنسی یا عاطفی) در صورت عدم رسیدگی به این مشکلات، می تواند علت خیانت متاهل ها باشد. برخی افراد به تله های شخصیتی مبتلا هستند. در صورتی که این تله ها رفع نشوند، شاهد تأثیرات منفی کودکی بر بزرگسالی همانند خیانت خواهیم بود.کلیک کنید: دوره غیرحضوری «تله های شخصیتی در روابط عاطفی و راه درمان آنها!»

قرار گرفتن در معرض خیانت در کودکی نیز می تواند خطر ابتلا به خیانت را افزایش دهد. یک بررسی در سال ۲۰۱۵ نشان داد؛ کودکانی که در معرض والدینی قرار گرفته اند که خیانت کرده بودند، خودشان هم دو برابر بیشتر از بقیه، احتمال خیانت دارند.

۶- تنوع طلبی جنسی

تنوع طلبی جنسی، در افراد متاهل می تواند علت خیانت آنها باشد و حتی منجر به طلاق زوجین شود. تحقیقات نشان می دهد مردان نسبت به زنان حس تنوع طلبی جنسی بیشتری دارند.

 علت خیانت افراد متاهل، به جنسیت آنها هم بستگی دارد!

مردها ذاتاً، عشق و علاقه خود را به صورت فیزیکی ابراز می کنند. به همین دلیل نارضایتی جنسی در رابطه زناشویی را نشانه عدم علاقه همسر خود می دانند. بنابراین مردها بیشتر از زن ها به علت نارضایتی جنسی، به همسر خود خیانت می کنند.

زنان غالباً از قطع رابطه ی  همسر خود شکایت می کنند. آنها ذاتاً دوست دارند مورد تأیید و احترام قرار بگیرند و نادیده گرفته شدن را نشانه عدم علاقه همسرشان می دانند. برای همین، علت خیانت زن ها اغلب پر کردن خلاء عاطفی و احساسی آنها است. بنابراین، دلیل خیانت زن ها معمولاً پیدا کردن صمیمیت عاطفی در رابطه ای خارج از زندگی زناشویی شان است.

ولی این ها به این معنی نیست که زن ها فقط به خاطر نارضایتی عاطفی خیانت می کنند یا مرد ها فقط به خاطر نارضایتی جنسی! بلکه تحقیقاتی انجام شده که نشان می دهد، معمولاً هر دو انگیزه های یکسانی دارند. فقط انگیزه اصلی آنها برای خیانت تفاوت دارد. به طور کلی احساس کسالت نسبت به رابطه زناشویی، افراد متاهل را به سمت خیانت سوق می دهد.

آیا همسران افرادی که خیانت می کنند، نقشی در خیانت آنها دارند؟

مشکلات رابطه زناشویی هم می توانند علت خیانت متاهل ها باشند. این مشکلات عبارتند از:

  • کمبود ارتباط با همسر
  • ناسازگاری با همسر
  • شکسته شدن حرمت ها در زندگی زناشویی
  • فشار مشکلات مالی
  • دوری و اجتناب فیزیکی یا احساسی

دلایل کلی خیانت در زندگی زناشویی

یکی از عوامل اصلی خیانت، برطرف نشدن نیازها در زندگی زناشویی است. اما واقعیت این است که اغلب، این نیازها اصلاً بیان نشده اند. شریک زندگی شما، ذهن خوانی نمی داند. باید عواطف و نیازهای خود را بیان کنید.

علت خیانت می تواند فرار از مشکلات باشد. برخی به جای ماندن و پرداختن به حل مشکل، از آن دوری می کنند. فرار راه مناسبی نیست و می تواند منجر به خیانت شود.

موارد زیر می توانند علت خیانت افراد متاهل باشند:

  • راضی و خوشحال نبودن

نارضایتی از زندگی زناشویی چه عاطفی و چه جنسی، می تواند مهم ترین علت خیانت تلقی شود. داشتن احساس خوشایند در زندگی مشترک نکته مهمی است که باید خیلی به آن توجه کرد.

  • احساس بی ارزشی

احساس بی ارزشی کردن می تواند واقعی نباشد. یعنی ممکن است شخص فقط خودش فکر کند که همسرش برای او ارزش قائل نیست. یا به اندازه کافی به او اهمیت نمی دهد. ولی در واقعیت این طور نباشد. به هر حال احساس بی ارزشی، چه واقعی، چه غیرواقعی، می تواند علت خیانت باشد.

  • عدم تعهد

مطالعاتی در سال ۲۰۱۸ انجام شده که نشان می دهد، افرادی که کمتر به تهعدات خود در زندگی پایبند هستند، بیشتر احتمال خیانت دارند. بنابریان عدم مسئولیت پذیری نیز می تواند یکی از دلایل خیانت متاهل ها باشد.

  • کسالت و بی اشتیاقی در زندگی زناشویی

از بین رفتن حس شوق و عاشقانه های اوایل رابطه زناشویی، می تواند علت خیانت برخی افراد باشد.

  • بالارفتن سن

برخی با پاگذاشتن به سنین میانسالی، احساس پیری و ناامیدی می کنند. اعتماد به نفس خود را ازدست می دهند . نسبت به توانایی های خود ناامید می شوند. چنین افرادی ممکن است برای این که حس کنند هنوز مورد قبول دیگران هستند، به سمت خیانت سوق پیدا کنند.

  • انتقام

گاهی فردی که همسرش به او خیانت کرده، برای انتقام از او به همسرش خیانت می کند. زیرا فکر می کند که او هم باید همان حس تلخ را تجربه کند.

  • گسترش اینترنت و فضای مجازی

با وجود گسترش شبکه های اجتماعی، داشتن یک رابطه عاطفی بسیار راحت تر از گذشته است. امروزه روابط و دوستی های آنلاین، در بسیاری از خیانت ها و طلاق ها نقش بسته اند. ولی خیانت اینترنتی یا آنلاین هنوز خیانت است. حتی اگر این دو نفر هرگز با هم روبرو نشوند.

سخن پایانی

در این مقاله، با دلایل خیانت آشنا شدیم. فهمیدیم که دلیل خیانت می تواند مشکلات درونی و فردی باشد. هم چنین عوامل بیرونی و همسر فردی که خیانتکار است، در خیانت او نقش دارند. شناخت علت خیانت می تواند به پیشگیری از آن کمک کند. همچنین کسانی که می خواهند درباره برخورد با خیانت همسر خود تصمیم بگیرند، نیاز دارند که علت خیانت او را بدانند.

پیشنهادات ویژه برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید