واکنش شما در مقابله با ضعف ها چیست؟ تسلیم، فرار یا حمله؟

 

ما انسان ها معمولا در مقابله با ضعف های خود ۳ نوع عکس العمل متفاوت می دهیم:
۱- در برابر آن ضعف تسلیم می شویم.
۲- از آن اجتناب (فرار) می کنیم.
۳- به آن حمله میکنیم!

روش های اشتباه در مقابله با ضعف ها

با خواندن مثال زیر، این سه روشِ مقابله هنگام فعال شدن تله ها، برای شما کاملاً روشن می شود:

فردی را فرض کنید که تله بی ارزشی دارد. چون در کودکی طوری با او رفتار کرده اند که احساس کند لایق هیچ چیز نیست و توان انجام هیچ کاری را ندارد.

این شخص، اگر در برابر این ضعف تسلیم شود، تا آخر عمر با این تصور که فردی بی کفایت و نالایق و بی ارزش است، زندگی می کند. هیچ تلاشی هم برای بهبود وضعیتش نمی کند.

اگر شیوه ی فرار را انتخاب کند، سعی می کند سراغ کارهایی برود که نیازی به توانمدی های خاصی ندارد و امکان پیشرفت ندارند.

و اگر شیوه ی حمله را انتخاب کند، با وجود تمام دردی که متحمل می شود، کارهایی را انجام می دهد که خلاف تله ی خود را ثابت کند. یعنی انجام فعالیت هایی که نشان دهد او فرد باارزشی است.

مثال

کسی که ترس از صحبت کردن در جمع وحشت دارد، اگر در برابر این ضعف تسلیم شود تا آخر عمر به همین منوال زندگی می کند و هیچ تلاشی برای بهبود وضعیت موجود نمی کند.
اگر شیوه فرار را انتخاب کند سعی می کند در جمع هایی که احتمال دارد نیاز باشد در آن ها صحبت کند حاضر نشود تا مبادا مجبور به حرف زدن در جمع شود.
و کسی که شیوه حمله را انتخاب می کند با وجود تمام دردی که متحمل می شود اما عمدا در جمع هایی حضور پیدا میکند که مجبور باشد در آن ها صحبت کند.

اغلب ما انسان ها از یکی از این روش ها در مقابله با ضعف های خود استفاده میکنیم؛ شیوه شما کدام است؟ نظرات خود را زیر همین پست با ما در میان بگذارید!

پیشنهادات ویژه برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید