متقاعد کردن دیگران کار سختی نیست! با این ۸ روش تاثیرگذار شوید

متقاعد کردن دیگران کار سختی نیست! با این ۸ روش تاثیرگذار شوید

حتما دیده اید که بعضی ها انقدر در متقاعد کردن دیگران مهارت دارند که با اینکه تا همین چند دقیقه پیش با نظرشان مخالف بوده اید ولی حالا بعد از چند دقیقه گفتگو راضی شده اید که کاری که آنها میگویند را انجام دهید.

حتما شما هم دلتان میخواهد بتوانید انقدر تاثیرگذار و قانع کننده حرف بزنید.

پس در این مقاله با من همراه باشید تا فوت و فن این کار را یادتان بدهم!

آنچه در این مقاله می خوانیم…

 ۸ تکنیک متقاعد کردن و تاثیرگذاری بر دیگران

 هوش هیجانی

زبان بدن

ارتباط رو در رو

لمس

شنونده خوب

سرعت ادای کلمات

انعطاف

انتخاب کلمات

 

مهارت متقاعد کردن و تاثیرگذاری بر دیگران

مهارت متقاعد کردن و تاثیرگذاری بر دیگران مهارتی است که می تواند در بسیاری از جنبه های کاری و عاطفی زندگی کارآمد باشد. متقاعد کردن دیگران یکی از بخش های اصلی هر گفتگویی است. چه بخواهید با شریک عاطفی تان سر مشکلات عاطفی تان مذاکره کنید و چه بخواهید سر افزایش حقوق با رئیستان صحبت کنید، اگر نتوانید در این بحث ها لحن و رفتار متقاعد کننده ای داشته باشید به سختی می توانید به خواسته هایتان برسید.

البته توجه داشته باشید که متقاعد کردن دیگران به معنای گول زدن یا فریب دادن آنها نیست. بلکه تکنیکی است که به واسطه آن میتوانید خواسته هایتان را پیش ببرید. مثلا تصور کنید با کسی در رابطه اید که علی رغم منطقی بودن خواسته هایتان توجهی به حرف هایتان ندارد و شما هم هرچه تلاش می کنید حرفتان را به او بفهمانید موفق نمی شوید. در این چنین موقعیت هایی مهارت متقاعد کردن دیگران یک اصل واجب است.

حالا اگر می خواهید این مهارت را یاد بگیرید با ما همراه باشید تا با ۸ تکنیک فراگیری مهارت متقاعد کردن دیگران آشنا شویم:

۱. هوش هیجانی

هوش هیجانی توانایی درک احساسات دیگران و خود است. و نیاز به حداقل این سه مهارت دارد:

  • توانایی شناخت و تشخیص احساسات دیگران
  • توانایی مهار کردن این احساسات و استفاده از آنها در حل مسئله
  • توانایی کنترل احساسات خود و دیگران

اگر بتوانید از هوش هیجانی تان استفاده کنید میتوانید احساسات دیگران را درک کنید و با همدردی کردن با دیگران و قوی تر کردن صمیمیت تان راحت تر آنها را متقاعد کنید تا کاری که شما میخواهید را انجام دهند.

 

۲. زبان بدن

پروفسور آلبرت محرابیان Albert Mehrabian پروفسور بازنشسته روانشناسی دانشگاه کالیفورنیا تحقیقات بی شماری بر روی ارتباط غیرکلامی انجام داده است. نتیجه تحقیقاتش نشان میدهد زمانی که کلمات برای قانع کردن دیگران جوابگو نیستند زبان بدن به عنوان یکی از راه های ارتباطی به میان می آید.

به همین دلیل است که شیوه ایستادن، راه رفتن، حرف زدن، ارتباط چشمی و حتی حرکات دستمان انقدر در متقاعد کردن دیگران موثر است.

۳. ارتباط رو در رو

حتما شده که گاهی وقت ها در موقعیت های دشوار به جای رو در رو شدن با طرف مقابل از طریق تماس تلفنی یا پیامک حرفتان را به او زده باشید. اما باید بدانید که چنین چیزی اصلا موافق اصول متقاعد کردن دیگران نیست.

اگر میخواهید کسی را متقاعد کنید و نظرش را برگردانید باید حتما رو در رو صحبت کنید. قدرتی که در برقراری ارتباط رو در رو است در هیچ ارتباط غیر مستقیمی نیست. زمانی که شما با مخاطبتان رو در رو می شوید می توانید تاثیر حرف هایتان بر حالت چهره او را بخوانید و این به شما کمک می کند تا بهتر او را بشناسید و راحت تر به ذهنش نفوذ کنید.

۴. لمس

لمس کردن یکی دیگر از راه های متقاعد کردن دیگران چه در روابط عاطفی و چه در مباحث شغلی است. البته نه هر نوع لمسی بلکه لمسی که هیچ قصد و نیت و احساس منفی ای در طرف بر نیانگیزد. لمس شدن باعث ایجاد نوعی صمیمیت ناخودآگاه در ما می شود و تمایل پیدا می کنیم که به طرف مقابل اعتماد بیشتری داشته باشیم. البته در این مورد خاص شاید کمی اختلافات دینی و فرهنگی وجود داشته باشد و در همه جا قابل استفاده نباشد.

۵. شنونده خوب

افرادی که در متقاعد کردن دیگران مهارت دارند سخنران های خوبی نیستند بلکه بیشتر از آن شنونده های قابلی اند. شنونده های خوب ابتدا با دقت به حرف های طرف مقابلشان گوش می دهند و وقتی کاملا با طرز فکر و نظرش آشنا شدند و نقاط اختلاف نظر را فهمیدند با دید بازتری به صحبت می پردازند.

وقتی تمام حرف های طرف مقابل را شنیده باشید می توانید با در نظر گرفتن منافعش او را متقاعد کنید و تاثیرگزاری بیشتری داشته باشید.

۶. سرعت ادای کلمات

بله، این یکی از جالب ترین نکاتی است که در متقاعد کردن دیگران نقش بسیار قوی ای بازی می کند اما ما اغلب نادیده اش می گیریم. در تحقیقاتی تاثیر سرعت حرف زدن و لحن و روان بودن کلمات را بر متقاعد کننده بودن آن مورد بررسی قرار دادند. در این آزمایش دو گروه وجود داشتند: مصاحبه کننده ها و مصاحبه شونده ها. هدف از آزمایش این بود که تاثیر لحن و سرعت ادای کلمات مصاحبه کننده ها را بر مصاحبه شونده ها ارزیابی کنند و ببینند کدام یک از مصاحبه شونده ها راضی می شوند پرسشنامه مد نظر را پر کنند. نتیجه آزمایش نشان داد بهترین سرعت برای ادای کلمات ۳.۵ کلمه در ثانیه است که تقریبا سریع محسوب می شود. به علاوه مصاحبه کننده هایی که در هر دقیقه ۴ یا ۵ بار مکث داشتند در متقاعد کردن مصاحبه شونده ها موفق تر عمل کرده بودند.

کسانی که خیلی تند حرف می زدند مشکوک به نظر آمدند و کسانی که آرام تر از معیار مشخص شده حرف می زدند این حس را به مخاطب می دادند که بهره هوشی پایینی دارند.اشتیاق و سرزندگی بیش از حد هم حس منفی ای به مخاطب می داد. بنابراین می بینیم که لحن و شیوه ی ادای کلمات چه تاثیرگذاری های متفاوتی دارند.

۷. انعطاف

یکی دیگر از راه های متقاعد کردن دیگران انعطاف است. اگر انعطاف به خرج ندهید به راحتی راه های گفتگو را در همان ابتدای بحث می بندید و به این ترتیب هرگز نمی توانید به خواسته هایتان برسید. برای مثال کودکی را تصور کنید که برای بدست آوردن خواسته اش از غر زدن شروع می کند و تا گریه و خواهش و فریب دادن شما پیش می رود.

اگر نسبت به خواسته هایمان برخود دگمی داشته باشیم و نتوانیم از مرزهایمان عقب نشینی کنیم نمیتوانیم به خواسته هایمان برسیم.

۸. انتخاب کلمات

یادتان باشد شما زمانی موفق به تاثیرگذاری روی دیگران خواهید شد که بتوانید از همان دریچه ای که آنها به موضوع نگاه می کنند به موضوع نگاه کنید. فرض کنید شریک عاطفی تان از موضوعی گله دارد و شما در تلاشید به او ثابت کنید اشتباه می کند. اگر او از در احساس به موضوع توجه می کند شما هم باید با همین شیوه با او صحبت کنید. اگر بخواهید با منطق و دلیل او را متقاعد کنید که اشتباه میکند و شما درست می گویید اختلاف برطرف نخواهد شد. در چنین موقعیتی شما باید به او بفهمانید که برای احساسش ارزش قائلید و او را درک می کنید و در عین حال راه حل جایگزین را معرفی کنید.

تاثیر کلمات در متقاعد کردن دیگران به حدی زیاد است که پیشنهاد میکنم در یک گفتگوی احساسی هرگز از این جملات استفاده نکنید. جملاتی نظیر:

  • فکر می کنم..
  • نتیجه میگیریم..
  • منطقی است که..
  • انتظار دارم..
  • تاکید می کنم..

بلکه بهتر است برای متقاعد کردن دیگران از جملاتی نظیر جملات زیر استفاده کنید:

  • احساس می کنم..
  • حدس میزنم..
  • باور دارم..
  • میخواهم..

همانطور که می بینید تفاوت بار معنایی این دو دسته کلمات کاملا پیداست.
می بینید که قدرت متقاعد کردن دیگران کار چندان سختی نیست و هرکسی می تواند با یادگیری چند تکنیک به راحتی آن را یاد بگیرد. هرچند هستند افرادی که این مهارت را به طور طبیعی با خودشان دارند و حتی ممکن است از آن برای رسیدن به خواسته هایشان سوء استفاده کنند. درحالی که سوء استفاده از این توانایی میتواند بسیار خطرناک و آسیب زا باشد.

محتویات دپارتمان در یک نگاه

ترتیب پیشنهادی فرافکر برای مطالعه مطالب دپارتمان

سوال و نظرات خودتون رو از طریق باکس دیدگاه در پایین با ما به اشتراک بذارید👇

دیدگاهتان را بنویسید