ساده ترین روش تقویت اراده ! ۲۱ روز تا ترک عادت های بد

 

آیا به دنبال روش تقویت اراده ای هستید که ساده و سریع به نتیجه مطلوب برسید؟
تا به حال قصد ترک عادت های بد خود را داشته اید؟ آیا در ترک عادات بد خود موفق بوده اید؟
دلیل عدم موفقیت شما چه بوده است؟ آیا اراده قوی و لازم را برای ترک عادت های بدتان نداشته اید؟
در این ویدیو از فرافکر سریع ترین، ساده ترین و مطمئن ترین روش تقویت اراده را خواهید آموخت.

دقت کرده اید وقتی در انجام کاری موفق نمیشوید، بر اراده شما در انجام کارهای دیگر هم تأثیر میگذارد؟ و در اثر آن، اراده شما در سایر کارها هم کم می شود؟
در چنین شرایطی ما به دنبال یک روش تقویت اراده خواهیم بود. زیرا می خواهیم اراده از دست رفته را در کمترین زمان باز گردانیم. ما می خواهیم که بتوانیم با اراده قوی، به فعالیت ها و زندگی خود ادامه دهیم.

اولین قدم برای تقویت اراده، این است که مغز خود را بشناسیم.
مغز انسان از ۲ مدار اصلی تشکیل شده است:

۱- مدار پاداش

وظیفه مدار پاداش چیست؟
این مدار، وقتی کاری انجام می دهیم که برای ما لذتبخش است، دوپامین ترشح می کند. دوپامین ماده ای اعتیادآور است و ما را به تکرار همان کار ترغیب میکند.
معمولاً فعالیت این مدار، مانع ترک عادت های بد ما می شود.

۲- مدار پری فرونتال یا اراده

وظیفه این مدار چیست؟
مدار اراده، انسان را از انجام کارهایی که صرفاً یک لذت آنی و لحظه ای دارد، باز می دارد. یعنی باعث می شود کاری را که در آینده نتیجه مثبتی برای ما ندارد، انجام ندهیم.
در صورتی که این مدار بزرگ باشد، می تواند در ترک عادت های بد به ما کمک کند.

به عنوان مثال:
فردی را فرض کنید که می خواهد عادت پرخوری را ترک کند. او بارها برای ترک عادت بد خود تلاش کرده ولی هربار ناموفق بوده! چرا؟
چون مدار پاداش مغزش بزرگتر از مدار اراده است. مدار پاداش او را به پرخوری تشویق می کند. مدار اراده او کوچک است و او نمی تواند از این عادت رهایی یابد.

آخرین قدم در روش تقویت اراده

دیدیم که وقتی مدار اراده کوچک باشد، ترک عادت های بد ما دشوار و حتی ناممکن خواهد بود. بنابراین، گام نهایی در این روش تقویت اراده ، بزرگ کردن مدار اراده است.

نکته طلایی

ما نباید برای پرورش مدار اراده خود، از همان راهی وارد شویم که عادت های بد ما هستند. زیرا دوباره مدار پاداش مانع ما خواهد شد. یعنی چه؟
نباید اراده خود را در راه ترک عادت های بد خود افزایش دهیم! مثلاً اگر عادت پرخوری داریم، برای تقویت اراده، نباید شروع کنیم به کم خوردن! چون دوباره شکست می خوریم. بلکه باید با تکرار یک رفتار مثبت دیگر مثل سحرخیزی، اراده خود را تقویت کنیم.

در این روش تقویت اراده گفته می شود: در مدت حداقل ۳ هفته، هرروز رفتار مثبتی را که برخلاف عادت بد شما نیست، انجام دهید. در واقع شما در این ۲۱ روز با ایجاد عادتی مثبت، مدار اراده خود را گسترش می دهید. پس از اینکه مدار اراده تان را بزرگتر کنید، هرزمان در راه ترک عادت های بد خود شکست بخورید، تسلیم نمی شوید. در نتیجه اراده لازم برای تکرار آن راه برای ترک عادت بدتان را دارید.

سوال و نظرات خودتون رو از طریق باکس دیدگاه در پایین با ما به اشتراک بذارید👇

  • به اذن او
    وباسلام ،
    احساس میکنم جای مطالب مهمی ، در اینجا خالیست .
    اگر آدمها یاد بگیرند به مسائل مثبتی که به آن علاقه دارند متکی باشند و با جدیت آنها را دنبال کنند به تدریج ، عزم و اراده آنها منسجم شده و قدرت میگیرد ودیگر فرصتی برای کارهای بیهوده نخواهند داشت ..
    بدون شک موفقیت این نیست که صرفاً به خوشبختی و رفاه مادی برسیم ، بلکه موثقاً ، نیمه اصلی و بخش عمده آن ، مرجعی الهیست و بنا بر رضایت پروردگار تقویت میشود ،. ، ، و در گرو ارتباط با هدایت و روشنگری انسانهاست که بتوانند در عصر خود ، از کسانی الگو برداری کنند که هستند و میتوانند به انبوه سوالات بدون جوابشان پاسخ بدهند ، کسانیکه شاخصهای مهم و متعددی را در خود شناخته اند و به تکامل رسانده اند ،
    رهنمودی بهتر از این نیست که فقط تلاشهایی به ثمر مینشینند و جاودانه خواهند شد که منشاء آن از عقل و منطق تواماً شکل گرفته باشد دو عاملی که از ترکیب و همراهی شان باهم ، تجارب خاص و موثر بدست می آید و ساختار ذهنی آدمی را بگونه ای میسازد که هرچه را به آن بسپارید ، آنرا بدرستی تحلیل و برآورد میکند و میوه خوش طعم چونین ذهنی ، تدبیر قاطعانه واثربخش است .
    باید بگوئیم به همان اندازه که در کشور نیاز به متخصص داریم اولویتیست که آشنا به فنون مختلف نیز باشند ،. تئوریزه بودن برخی مشاغل و حرفه ها به اشتباه تعبیر به تخصص شده اند و برای آن مدرک و بورد جهانی و معتبر میدهند چرا که دانش یک جراح ، نهایتاً میتواند جان تعداد محدودی از انسانهارا نجات دهد در حالیکه اگر چنین پشتکاری به نور توانائیهای دیگری منور میشد و از زمان اصلی میکاست بلوغ فکری ونبوغی میافت که هرچه را نیاز میبیند از دریچه وجدان آگاه خود که متصل به نور ذات خداوندیست دریافت کند .

    تاکه لیاقت داشته باشد رسالتی عظیم را در جهان به انجام رساند که تاکنون کسی به آن شایستگی نیافته است .

    غیر از این مقصود هرچه باشد
    ، از بین خواهد رفت ،..

    اولین گام موثر ، دارای سه پیوند است در این مسیر ،
    که برخورداری از رزقیست که حلال باشد
    از اینرو کسانی که میخواهند روزی را ببینند که در جایگاه خاص بندگان خدا ایستاده باشند باید در اینباره توجه و تاکید داشته باشند حتی اگر از درآمد والدین خود بهره میبرند وبه این درجه از فهم و درک رسیده اند که تشخیص بدهند آنها توجهی به چگونگی کسب درآمد خود برای رفع نیازهای خانواده ندارند باید از حداقل ها استفاده کنند و آنها را از اعمالشان نهی کنند همان کسانیکه در جهالت بسر میبرند و متصورند هرچقدر درآمد و اموالشان بیشتر باشد بر روی آنها قرار خواهند گرفت و بالاتر دیده خواهند شد

    غافل از اینکه
    ،
    نردبان این جهان ما و منیست
    عاقبت این نردبان افتادنیست

    لاجرم آنکس که بالاتر نشست
    استخوانش سختتر خواهد شکست
    همانکسانیکه مسئول ایجاد و ترویج حرص ، ولع حسادتها و طمع و فریبکاریها هستند و فکر میکنند فقط نیازها مادی فرزندشان را تأمین کنند وظیفه خودرا انجام داده اند فکر میکنند اگر حوائج رفاهی آنهارا برآورده کنند به آنها کمک کرده اند و به آنها شخصیت بخشیده اند !!
    ولی
    چگونه ممکن است معنویت و ذهنیتی سالم حاصل شود که کمترین تلاش فیزیکی برای یادگیری علوم تجربی و دانش و فنون فردی نداشته و درکی از شکستن غرور و کبر ذاتی انسان داشته باشد؟

    .
    چگونه ممکن است نتوانیم درک کنیم که وضعیت وخیم اقتصادی و اجتماعی کشور ،. نتیجه افکار و اعمال همان والدین نادانیست که وجودشان برای اجتماع هیچ نفعی نداشت و تصور میکردند از پس اداره کشور برمی آیند بدون اینکه نگاهی به حکایت فرزندانشان انداخته باشند تا متوجه شوند از سنگ است که کوه پدید می آید و استوار میماند . و جفای این وضعیت بر گردن فرد فرد آنهاست ،..

    آیا تا کنون ایطور قانع شده بودید که وقتی کاری را نمیدانیم تصور نکنیم که چون دیگری توانسته ما هم میتوانیم که قطعاً همین است ، اما تأیید توانمندی افراد در حوزه های گوناگون مستلزم بروز و سنجش دقیق داشته هاست و با حرف ، بسیار میتوان کوههارا فتح نمود درحالیکه در خیال از آنجا بالا میروی !! و این نوع رفتار کفر به وجود خالق بکتاست وبدعت .

    اعتقادات مذهبی از طرف روحانیتی به دیگران رسیده است که خود عامل بارز تنپروری و ناکارآمدی اند ،.

    این در ذهن انسان آزاده و با اراده ، مانند تناقض بزرگیست که راه نفس را میگیرد و نمیتواند بپذیرد کسانی از موضوعاتی دم میزنند که ذره ای اشراف به ماهیت و عاقبت آن ندارند .
    و آنقدر از راه مکتب حقیقی فاصله گرفته اند که رسماً خصوصیات منفی و قبیح از آنان سر میزند و حاکمیت اثری بر این معضلات ندارد و فقط میخواهد به کوربودن خود اعتراف نکند

    وظایف ما در دنیا برطرف کردن این تناقضات است
    بتوانیم بسنجیم کدام کار درست است و بدون احساس عاطفی ، همانرا انجام دهیم
    ،.
    مثلا گول نخوریم که روحانیت با عملکرد گذشته تا امروزش به فکر سعادت مردم است !
    گول نخوریم که با ظاهری موجه و عالمانه ، هیچ درکی از دین و خالق هستی ندارند و فقط کارشان اینست که مسیر الهی را از مقابل پای مردم ‌پنهان کنند تا بساط مفت خوریشان جمع نشود ،.
    جهل مفرط و بیست عنوان مستند و محکم از انحرافات ریشه ای آنها ، حاکی از این است که ما آنگونه که باید به خداوند متکی نبوده ایم ودر و جرأت تحلیل موضوعات پیرامون خودرا نداشته ایم ،.

    مقابله با این تناقضات سرمایه معنوی همه انسانهاست که به آن دقت کافی داشته باشند و بتوانند نور ذات حق تعالی را در همین دنیا ودر بیداری و هوشیاری ببینند وروحشان از بند دنیا آزاد شود ،.
    در آن شرایط که حقارت مال دنیا به وضوح دیده میشود ، رفتار حرص آلود و عجیب انسانها برای بدست آوردن ثروت انبوه ، که تنها کوهی از مسئولیت و مشقت را ببار می آورد ، به شعور واقعی خود میرسند . . و اعمالشان را تصحیح میکنند و این اندیشه در کار اداره کشور تاثیر مستقیم و موثری خواهد گذاشت ،.
    اینگونه است
    که از ماست که برماست !
    تا خودرا اصلاح نکنیم حکومتها همچنان فاسد و ظالم استمرار خواهند یافت و درد ورنج مردم به غایت و سهم همه مقصران خواهد نشست ..

  • سلام من همیشه در خونه وخوابم واصلا حوصله هیچ چیز رو ندارم وهر جا برم یه اشتباهی ازم سر میزنه اصلا نمیدونم چه کاری رو کجا انجام بدم ونه رو بلد نیستم ترسو وهمیشه مورد سرزنش بقیه هستم

  • سلام
    ای کاش در بخش نکته طلایی که نوشتید :((ما نباید در راه ترک عادت بد تلاش کنیم)) ای کاش این جا ها که در رابطه با بحث مدار دوپامین مطالبی رو نوشتید؛ یه ‘فقط’ اضافه میکردید.
    چون ما فقط نباید در راه ترک تلاش کنیم و باید ارادمون رو هم قوی کنیم، اونوقت موفق میشیم.
    اگر اینطور میبود بهتر بود
    چون من در سخنان یکی از دانشمندان اینطور خوندم و البته خودم هم تجربه کردم و اون فقط رو کم داره😁😊

  • مرسی که اینقدر لطف دارید راهکارهاتون قابل اجرا هستند ممنون که هستین خسته نباشین

  • سلام. موفق باشین. من مشکلم اینه هر وقت میخوام درس بخونم یه جوری به فضای مجازی ترغیب میشم و همیشه هم حالم بده و خسته هستم. میشه راهنماییم کنین؟ راه حلتون رو چجوری تست کنم؟ من ۱۵ ساله هستم و امسال انتخاب رشتمه

    • سلام یاسین جان
      علتش اینکه ذهن شما به درس خوندن مقاومت پیدا کرده، و هر زمان مه رفتی سمت مطالعه، شروع کرده به فرار کردن و این مسئله باعق شده این عادت در شما ایجاد بشه که مثلا برداشتن کتاب و مطالعه گره بخوره به گوشی گردی، برای اینکه بتونی عادتت رو تغییر بدی، از این چند تکنیک که میگم استفاده کن، ۱. زمان مطالعه گوشی رو از دسترس خودت دور کن، مثلا بذارش یه جای خیلی دوره ۲. انجام گوشی گردی رو به تعویق بنذار، مثلا بگو ۳۰ دقیقه میخونم و بعدش به خودم اجازه میدم که چند دقیقه برم توی گوشی.
      حتما این به تعویق انداخت رو از زمانهای کوتاه شروع کنه و به مرور زیادش کن تا عادتت رو جایگزین کنی.

  • سلام و وقت بخیر ممنون از این اطلاعاتتون تاهالا به ذهنم نرسید دمتون گرم ولی خیلی کوتاه بود اگه بیشتر توضیح بدهند عالی میشه

    • سلام خسته نباشید مشکل بزرگ من اینه که هر وقت می‌خوام روی چیزی تمرکز کنم و انگیزه شو پیدا کنم خیلی سریع تا امید میشم و اراده شو از دست می‌دم مشکل بزرگ هم اراده نداشتن مثلا تو درس خوندن هست،ممنون میشم راهنماییم کنید

    • سلام همراه گرامی
      مسئله ازاده وابسته به چنید مورد هست، که مهم ترین مورد اینکه کاری که دارید انجام میدید چقدر در راستای ارزش هاتون هست یا نه.
      مورد دیگه ای که لازمه بررسی کنید اینکه ریشه اهمالکاری شما به چه دلیلی هست، ازتون میخوام پستی با این عنوان رو در پیج ببینید، استاد کاملا در این خصوص صحبت کردن.

  • سلام
    خیلی راه کار خوبی بود . تا حالا اینطور بهش فکر نکرده بودم .ممنون از کمکتون
    درضمن س ا ع ت رومیزیتون هم خوابیده .

دیدگاهتان را بنویسید