تنوع طلبی جنسی ، سرطان روابط عاطفی! آیا تنوع طلبی درمان دارد ؟

تنوع طلبی جنسی ، سرطان روابط عاطفی! آیا تنوع طلبی درمان دارد ؟

تنوع طلبی جنسی چیست؟ چه آسیب هایی از آن نشأت می گیرند؟
آیا مردها بیشتر مبتلا به تنوع طلبی جنسی هستند یا زن ها؟
آیا تنوع طلبی درمان دارد ؟
آیا می دانستید که تنوع طلبی جنسی از مهمترین عوامل خیانت همسر است و می تواند زیان های جبران ناپذیری به زندگی های مشترک وارد کند؟
به نظر شما تنوع تنوع طلبی جنسی امری ذاتی و طبیعی است یا نه؟
در این مقاله از فرافکر قصد داریم به صورت ریشه ای به این مسٸله بپردازیم که مفهوم تنوع طلبی جنسی چیست و چه عواملی باعث بروز آن میشوند، همچنین در ادامه راهکارهایی برای رهایی از آن را بیان میکنیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

به طور کلی تنوع طلبی زمانی بوجود می آید که فرد احساس رضایت کلی از شریک عاطفی، زندگی، شرایط شغلی وهمچنین دیگر جنبه های زندگی خود نداشته باشند.
مهمترین عارضه ای که  تنوع طلبی ایجاد میکند این است که فرد تنوع طلب بعد از مدتی حس میکند نمیتواند حس لذت و رضایتی که در اوایل رابطه تجربه میکرده را از شریک عاطفی خود دریافت کند؛
به این دلیل شروع به برقراری روابط متعدد میکند با این تصور اشتباه که دوباره آن حس را تجربه کند ولی نکته اینجاست که هرچقدر از این آب شور مینوشند سیراب نمیشوند و تشنه تر میشوند.
حال به نظر شما آیا تنوع طلبی درمان دارد ؟

آیا تنوع طلبی جنسی یک اختلال است؟

افرادی هستند که فکر میکنند تنوع طلبی جنسی نوعی میل طبیعی است و آن را به عنوان اختلال نمی پذیرند در صورتی که همچین دیدگاهی درست نمی باشد ، قطع به یقین تنوع طلبی جنسی یک اختلال محسوب میشود و دلایل این مسٸله در ادامه بیان خواهد شد .
آیا تنوع طلبی درمان دارد ؟ برای این که پاسخ این سوال را بدانید، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

تنوع طلبی چه زمانی میتواند مشکلات اساسی ایجاد کند؟

تنوع طلبی زمانی فاجعه بار میشود که پای تعهد و خانواده در میان باشد به همین خاطر داشتن حس تنوع طلبی در این مورد باعث بروز مشکلات فراوانی میشود. به طور مثال تنوع طلبی جنسی ممکن است منجر به خیانت فرد مبتلا شود. در این صورت یکی از عواملی است که باعث ایجاد اختلال در روابط زناشویی میشود. حتی ممکن است باعث طلاق و از هم پاشیدن خانواده شود. فرض کنید فرزندانی داشته باشند. بدون شک آینده ی آنها هم تحت تأثیر قرار می گیرد.

بنابراین نباید آسیب های تنوع طلبی را دست کم گرفت. به طور کلی، معمولاً فرد تنوع طلب، در جدال همیشگی ذهن بین هیجان یا لذت و وفاداری یا تعهد، به سمت لذت سوق می یابد. او وفاداری به همسرش را زیر پا می گذارد زیرا به هیجان و حال خوب خودش بیشتر اهمیت می دهد. در نتیجه به جای پایبندی به تعهد ازدواج، به سمت خیانت کشیده می شود.

نهایتاً با توجه به تصمیمی که همسرش برای برخورد با خیانت او می گیرد، آسیب هاب مختلفی را ایجاد می کند. مثل اینکه برای همسرش اعتماد کردن به دیگران دشوار می شود یا اعتماد به نفس خود را از دست دهد. زیرا فکر می کند که دیگران بهتر از او بوده اند که همسر او سراغ آنها رفته!

مهم ترین عوامل تنوع طلبی جنسی 

۱-نبود رضایت جنسی مرد نسبت به زن و یا بالعکس
۲-نبود پیوند عاطفی بین زوجین
۳-غرق شدن در فضای مجازی و ماهواره و تحت تاثیر آنها قرار گرفتن
۴-کمبود ها و خلاء های عاطفی
۵-عوامل فیزیولوژیکی
۶-عوامل فرهنگی و اجتماعی
۷- و در بعضی موارد ادیان هم نقش دارند.

تنوع طلبی جنسی در مردان بیشتر است یا زنان؟

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته خانمها به نسبت قابل توجهی بیشتر از آقایان به زندگی متعهد بوده و ارزش زیادی برای رابطه شان قائل میشوند و حس تنوع طلبی جنسی کمتری نسبت به آقایان دارند. ذهن خانمها کمتر به سمت تنوع طلبی جنسی کشیده می شود زیرا خانواده و تربیت فرزندان محور زندگیشان را تشکیل میدهد.

لازم به ذکر است تنوع طلبی در زنان بر خلاف مردان ریشه در نارضایتی جنسی ندارد­­­­­، اغلب نوعی کمبود یا خلاء عاطفی است که موجب گرایش این جنس به برقراری روابط عاطفی سپس رابطه جنسی نامشروع میشود طبق گفته ی شوپنهاور (عشق یک مرد به زن پس از گذشت دوره ای مشخص کاهش پیدا میکند در حالیکه عشق زن پس از انتخاب افزایش می یابد به دلیل اینکه طبیعت به دنبال گسترش بقاء است.

بنابراین مرد به سایر زنان متمایل میشود در صورتی که زن تنها به یک زن بسنده می کند زیرا طبیعت ناخودآگاه زن را به مراقبت از حامی و محافظ نسل بعد وا میدارد)
از طرف دیگر برخی اندیشمندان عقیده دارند تنوع طلبی جنسی در خانمها و آقایان در یک سطح می باشد ولی به دلیل آزادی عمل بیشتری که آقایان از آن برخوردار هستند زمینه این کار  یعنی (تنوع طلبی جنسی) بیشتری را برایشان فراهم میکند.

چه زمانی یک انسان تنوع طلب می شود؟

تنوع طلبی جنسی را میتوان به عنوان یک مسئله اصلی بیان کرد و نمی توانیم آن را زیر شاخه ی دیگر مسائل قرار دهیم . اگر بخواهیم به زبان ساده تنوع طلبی جنسی را تعریف کنیم میتوان اینطور بیان کرد :
زمانی که فردی از روی علاقه ی خود وارد یک رابطه عاطفی می شود اما فکر میکند که فرد بهتری هم برای برقراری رابطه با او وجود دارد.
از نظر اشخاصی که به عارضه تنوع طلبی دچارند با وارد شدن به هر مکانی فکر میکنند که افراد بهتر، موقعیت های بهتر، شرایط بهتر و در کل هر چیز مناسب تر و بهتری از شرایط فعلی که در آن قرار دارند وجود دارد!

نمونه هایی از چالش هایی که افراد تنوع طلب در زندگی روزمره با آنها دست و پنجه نرم میکنند!

یکی از چالش هایی که افراد تنوع طلب در زندگی با آن مواجه هستند عدم توانایی در خرید است. به طور مثال در یک مغازه ۱۰ گزینه ی خرید دارند در همین حال تصور میکنند که ممکن است در مغازه کناری گزینه های خیلی بهتری برای انتخاب کردن وجود داشته باشد ولی دریغ از اینکه اگر تمام بازار را هم زیر رو کنند در نهایت گوشه ذهنشان این است که مورد بهتری وجود داشته و از دستش داده اند!

انسانهای تنوع طلب هیچگاه نمی توانند یک رابطه ی پایدار، طولانی مدت و کاملی را با پارتنر و یا شریک عاطفی خود داشته باشند زیرا مانند مثال بالا همیشه فکر میکنند ممکن است فرد مناسب تری در گوشه ای از دنیا منتظر آنها باشد !
در ادامه این چالشها به این موضوع برمیخوریم افرادی که دچار تنوع طلبی جنسی هستند با چه مشکلاتی روبرو میشوند؟
مشکلی که برای آن دسته از افرادی که دچار پدیده تنوع طلبی جنسی میشوند را میتوان جزو دسته بندی مشکل های حاد قرار داد.

موضوع از این قرار است که گیرنده های دوپامین مغز بعد از چند بار تجربه این حجم و شدت از دوپامین برای جلوگیری آسیب مغزی شروع به مسدود کردن گیرنده های دوپامین می کنند این کار به صورت اتوماتیک توسط مغز صورت میگیرد در اینصورت دیگر افراد تنوع طلب قادر به تجربه لذت اولیه خود در رابطه و یا هرچیز دیگر نمیباشند به همین خاطر وارد رابطه های دیگر میشوند و لذتی که افراد دچار اختلال تنوع طلبی جنسی تجربه میکنند به مرور زمان کاهش پیدا میکند و راهکاری که پیش می گیرند این است که با زیاد تر کردن تعداد روابط به همان حجم از لذت برسند ولی نمیدانند که ناخواسته درگیر یک سیکل معیوب میشوند و این چرخه تا زمانی که به خودشناسی نرسند ادامه پیدا خواهد کرد!

چرا فرد( خانم یا آقا) همیشه در ذهن خود تصور میکند که انتخاب های بهتری وجود دارد؟

یکی از مهمترین دلایل نداشتن چهارچوب ارزشی مشخص برای انتخاب شریک عاطفی است ، زمانی که فرد معیار های ثابتی را بر مبنای ارزش های خود مشخص نکرده باشد بسیار طبیعی است که نداند از یک رابطه چه میخواهد .
اصولا افراد تنوع طلب معیار های ثابتی برای گزینه های انتخابی خود ندارند بنابراین کاملا بدیهی است زمانی که وارد یک رابطه میشوند نمی دانند که چه دلایلی باعث حفظ رابطه و ماندن در آن می شود و بعد از مدتی از آن خارج و وارد رابطه جدیدی میشوند.

افرادی که به تنوع طلبی جنسی میرسند احساس میکنند حال خوبی ندارند بنابراین تصمیم میگیرند که وارد یک رابطه تازه شوند تا طرف مقابل حال روحی و روانی آنها را بهبود ببخشد. زمانیکه این بهبودی به ثمر نرسید دوباره و دوباره با وارد شدن به روابط جدید سعی میکنند تا حس مثبت قبل را دریافت کنند، اما به نتیجه دلخواه دست پیدا نخواهند کرد.
اکثر این افراد با جمله ی (تو خیلی انسان خوبی هستی ولی لیاقتت فرا تر از منه) به این روابط پایان میدهند!

راه حل مشکل تنوع طلبی جنسی

آیا تنوع طلبی درمان دارد ؟
بله! راه حل آن شناسایی خود واقعی است.
به این منظور که پی به شخصیت درونی خود برده و ملاک ها و معیار های خود را شناسایی کنیم.
در این حالت است که میتوان متوجه شد از یک رابطه و فرد مقابل چه انتظاراتی را داریم و برای محقق شدن آنها تلاش و پشتکار داشته باشیم.
فقدان ارزشمندی در درون انسان, باعث بروز مشکلات فراوانی میشود که تنوع طلبی جنسی تنها بخش کوچکی از آن است.

در حقیقت افراد تنوع طلب هیچ وقت احساس رضایت کامل از همه جنبه های زندگی و شرایط موجود خود را ندارند.
به طور مثال ممکن است که فرد تنوع طلب در حیطه شغلی و کاری خود فوق العاده موفق باشد ولی هیچگاه آن را حس نکند و دلیل اصلی دریافت اینگونه احساسات تنوع طلبی این اشخاص است.

اثر کولیج و تبعات آن

دلیلی که باعث می شود فرد به تنوع طلبی جنسی برسد اثر کولیج می باشد به طور کلی اثر کولیج تمایل به برقراری رابطه جنسی جدید به دلیل تمایل به داشتن ارتباط جنسی با شخص جدید است.
این پدیده هم در خانمها وجود دارد هم آقایان اما در آقایان بیشتر دیده می شود، مطالعات محدودی برای جنس مؤنث صورت گرفته است همینطور شواهد نشان میدهد که تازگی جنسی بر انگیزش جنسی تاثیر میگذارد.

آزمایش تنوع طلبی جنسی در حیوانات

برای شفاف سازی بهتر آزمایشی را برایتان بازگو می کنیم تا متوجه شوید که تنوع طلبی جنسی در حیوانات هم دیده میشود تصور کنید موش نری را درون قفسی قرار داده اند، بعد از مدت کوتاهی یک موش ماده به آن قفس اضافه میکنند.

موش نر پس از دیدن موش ماده شروع به برقراری ارتباط جنسی با آن کرده و بعد از تکرار مداوم موش نر تمایلش را از دست داد طوری که حتی زمانی که موش ماده مایل به برقراری ارتباط دوباره بود موش نر تمایلی از خود نشان نمی داد؛ سپس موش ماده دیگری را جایگزین قبلی کردند و اتفاقات قبلی رخ بدون اندکی تغییر رخ داد،

دانشمندان آزمایشی بر روی مغز موش نر انجام دادند و به این نتیجه رسیدند زمانی که موش ماده جدید به قفس وارد شد سطح دوپامین(مولکول اعتیاد آور و نشاط آور) به مقدار قابل توجهی در موش نر بالا رفت و در طی زمان از مقدار آن کاسته شد.

آنچه آموختیم: در این مقاله متوجه شدیم که افراد تنوع طلب چه ویژگی هایی دارند و به این سوال پاسخ دادیم که آیا تنوع طلبی درمان دارد و راه درمان آن چیست؟
بعلاوه دریافتیم تنوع طلبی جنسی اختلالی جدی است و اگر به آن توجه نشود باعث بروز مشکل در تمام جنبه های زندگی فرد می شود.
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که این دسته افراد با
خود شناسی و شناسایی عمیق ارزش ها و معیار های خود قادرند به این اختلال پایان دهند.

پیشنهادات ویژه برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید