آیا این شخص میتواند پارتنر و شریک زندگی مناسبی برای من باشد؟

فرض کنید که به همراه او در رستوران یا کافه ای نشسته اید. آیا تمام حواستان به اوست و دلتان میخواهد همه ببینند و بفهمند که  همراه شماست؟ یا نه، تمام مدت در حال بررسی کردن اطرافتان هستید که مبادا کسی شما را همراه او ببیند؟ اگر جوابتان حالت دوم است، احتمالا این فرد نمی تواند در آینده شریک زندگی مناسبی برایتان باشد.

آنچه در این مقاله می خوانید:

گاهی روابط صرفا جهت خوش گذرانی و سرگرمی شکل می گیرند اما بسیاری از مواقع دیگر هدف ما از برقراری ارتباط پیدا کردن شریک زندگی مناسب است. کسی که بتوانیم در کنار او زندگی جدیدی را شروع کنیم و خوشبخت باشیم.

اما چگونه باید بفهمیم که آیا طرف مقابل هم همین هدف را دنبال می کند یا نه؟

در دنیایی که با چند کلیک میتوان با هزاران نفر مرتبط شد و شبکه های اجتماعی زیادی برای شکل گیری ارتباط بین افراد وجود دارد، آیا این انتخاب های زیاد باعث تنوع طلبی و سردرگمی ما نمی شوند؟ و باعث اینکه همیشه روابط را به امید رابطه دیگر و اینکه شاید نفر بعدی شریک مناسب تری برایمان باشد ترک کنیم؟

۷ نمونه از الگوهای رفتاری یک شریک زندگی مناسب

در ادامه به بررسی الگو های رفتاری افرادی می پردازیم که میتوانند شریک زندگی مناسبی برای آینده رابطه شما باشند. دانستن این الگوها به شناخت شریک عاطفی تان کمک میکند، تا نه وقت خودتان گرفته شود و نه وقت کسی که با اون در رابطه اید.

 یک شریک زندگی خوب جلوی پیشرفت تان را نمی گیرند

شانون توماس Shannon Thomas، نویسنده و روانشناس در این باره می گوید: این یک حقیقت است که اکثر کسانی که از زندگی خودشان راضی هستند کمتر جلوی پیشرفت دیگران را می گیرند.

زیرا این افراد خوشحالند و خوشحالی دیگران را مانعی برای خود نمی بینند. بنابراین انتظار می رود که در یک رابطه سالم افراد نسبت به پیشرفت یکدیگر هیجان زده و خوشحال شوند. اگر شریک زندگی شما مدام اهدافی که برایتان ارزشمند است را بی اهمیت و کوچک جلوه میدهد و از موفقیتتان خوشحال نمی شود شاید به این معنا باشد که درگیر یک رابطه ناسالم شده اید.

 شریک زندگی مناسب شما، در آزمون کافه رد نمی شوند

اریکا اتین Erika Ettin، مربی روابط و بنیان گذار یک سایت دوست یابی می گوید طبق تحقیقاتی که انجام داده اکثر روابط موفقیت آمیز از این آزمون سربلند بیرون آمده اند.

این آزمون چیست؟ فرض کنید که به همراه شریک عاطفی تان در رستوران یا کافه ای نشسته اید. آیا تمام حواستان به اوست و دلتان میخواهد همه ببینند و بفهمند که او همراه شماست؟ یا نه، تمام مدت در حال بررسی کردن اطرافتان هستید که مبادا کسی شما را همراه او ببیند؟ اگر جوابتان حالت دوم است، یعنی احتمالا این فرد نمی تواند در آینده شریک زندگی مناسبی باشد و بهتر است در تصمیمتان تجدید نظر کنید.

 سبک زندگی یک پارتنر خوب به سبک زندگی شما نزدیک است

هولی دانیالز Holly Daniels می گوید: یکی از چیزهایی که نشان می دهد شریک زندگی تان را پیدا کرده اید این است که به سبک زندگی شما می خورد.

مثلا تصور کنید با کسی وارد رابطه شده اید که با دوستان شما کنار نمی آید، یا برعکس شما که عاشق مسافرت هستید و هیچوقت یک جا بند نمی شوید او اصلا علاقه ای به مسافرت ندارد!

پایداری یک رابطه بر پایه علایق مشترک است. اگر شما و شریک عاطفی تان علایق مشترک کمی دارید یا اصلا علاقه مشترکی که اوقات فراقت تان را با آن بگذرانید ندارید، در این صورت چند لحظه صبر کنید و قبل از اینکه قدمی جلوتر بگذارید به آینده رابطه تان فکر کنید.

 پارتنر مناسب شما تلاش نمی کند تغییرتان دهد

تریسی مالون Tracy Malon میگوید: شاید لازم باشد گاهی وقت ها به ندای قلبتان گوش کنید!

اگر شریک عاطفی تان از همه لحاظ مناسب شماست ولی صدایی از درونتان به شما میگوید که این شخص مناسب شما نیست بهتر است به او گوش کنید. شاید این صدا به دلیل سیگنال های منفی ای باشد که از او گرفته اید. مثلا رفتارش با شما در جمع با آنچه در تنهایی است متفاوت است. یا شما را قبول ندارد و همواره سعی میکند تغییرتان دهد.

اینها رفتارهای کوچکی هستند که شما نادیده میگیرد ولی اثراتشان بر ناخودآگاهتان باقی میماند. و این ناخودآگاهتان است که در نهایت تصمیم میگیرد این فرد آدم مناسبی برای آینده شما هست یا نیست.

نمی توانید وارد یک رابطه شوید و بعد سعی کنید طرف مقابل را طبق سلیقه خودتان تغییر دهید. افرادی که سعی می کنند شریک عاطفی شان را تغییر دهند معمولا شخصیت های کنترل گری دارند و از چیزی هم راضی نمی شوند و حتی اگر تغییرتان دهند هم باز از شما ایراد خواهند گرفت. در واقع شما هرگز برای این افراد به اندازه کافی خوب نخواهید بود.

اگر می خواهید بیشتر با تیپ شخصیت کنترلگر و دلایل شکل گیری آن آشنا شوید در اینجا منتظرتان هستیم

 شریک زندگی خوب، به حرف هایتان گوش می دهد

البته از این مورد منظورم این نیست که هرچه شما می گویید را اطاعت می کنند! الینور گرینبرگ Elinor Greenberg روانشناس و نویسنده در کتابش گفته: شنونده خوبی بودن یکی از سیگنال های مثبتی ست که در شروع رابطه باید به آن توجه کنید چون کسی که در ابتدای رابطه چندان به صحبت های شما علاقه ای نشان نمی دهد، بعدا که کمی از رابطه بگذرد رفتارهای بسیار بدتری نشان خواهد داد.

حتما برایتان پیش آمده که داشتید در مورد یکی از دغدغه هایتان با او صحبت می کردید ولی او ناگهان صحبتتان را قطع کرده و سوال بی ربطی می پرسد (شام چی داریم؟) یا گوشی اش را بر می دارد و مشغول خواندن پیام های تلگرامش می شود در حالی که به قول خودش گوشش با شماست!

یا حتی ممکن است وسط حرفتان موضوع دیگری را پیش بکشد و بحث را منحرف کند.

این رفتارها این حس را در شما ایجاد می کند که به حرف هایتان گوش نمی دهند و برایشان اهمیت قائل نیستند. زمانی که شما نتوانید با شریک عاطفی تان یک مکالمه موثر داشته باشید چگونه می توانید رابطه سالمی باهم برقرار کنید؟

یک پارتنر مناسب، حد و مرزهایی برای خودش دارد

پرپتوا نئو Perpetua Neo روانشناس و متخصص روابط ناسالم می گوید: هدف اصلی یک رابطه این است که افراد در کنار هم و ترجیحا در یک جهت رشد و پیشرفت کنند.

افرادی که حد و مرز داشته باشند عملکرد سالم تری در روابطشان دارند، زیرا این افراد چهارچوب های خودشان را دارند و به راحتی تسلیم نمی شوند و زمانی که از چیزی ناراحت هستند میتوانند در موردش حرف بزنند و حلش کنند.

افراد در یک رابطه باید بتوانند در مورد فاکتورهایی که برایشان مهم است حرف بزنند و خواسته هایشان را مطرح کنند، زیرا هر رابطه ای هرچقدر هم که عالی باشد باز هم با شرایطی رو به رو خواهد شد که بین افراد اختلاف نظر است. مهمترین اصل در اینجا این است که شما و شریک زندگی تان بتوانید بدون اینکه یکدیگر را تحقیر کنید این ناسازگاری ها را مطرح کرده و در موردشان حرف بزنید.

یک شریک زندگی خوب، تعادل دارد

یکی از شاخصه های اصلی یک فرد خودشیفته و متقلب این است که کاری می کند تا شما به ندای درونتان بی توجه شوید و از حقیقت خود و به همین ترتیب از دوستان و آشنایان تان فاصله بگیرید.

جاناتان مارشال Jonathan Marshall می گوید: ما عادت داریم زمانی که عاشق می شویم به ندای درونمان بی توجهی کنیم، زیرا باور داریم شخصی که انتخاب کرده ایم کاملا بی عیب و نقص است و همان معشوق آرمانی ماست.

به همین دلیل جرات نمی کنیم از خودمان بپرسیم “از چی این آدم بدم میاد؟ چه رفتارهاییش اذیتم میکنه؟” و سوال هایی از این قبیل.

اما در واقع چیزی که لازم است یاد بگیریم این است که بتوانیم نقاط ضعف و نقاط قوت شریک زندگی آینده مان را باهم ببینیم و بعد تصمیم بگیریم که آیا میتوانیم به طور مثال آن ده نکته منفی را در کنار صد نکته مثبت دیگر بپذیریم یا نه.

استفاده از ۷ اصل در یک رابطه

با دانستن این ۷ نکته می توانیم روابط سالم تری شکل دهیم و با هدف گذاری روابطمان و صحبت کردن با شریک عاطفی ارزش هایمان را در رابطه ی پیش رو مشخص کنیم.

مثلا تصور کنید من دختری ۲۷ ساله ام و هدفم برای روابط عاطفی جدیدم این است که شریک زندگی آینده ام را پیدا کنم. برای من مهم است که طرفم متعهد باشد، آمادگی رابطه جدی را داشته باشد و بتواند برای پیش برد رابطه وقت و انرژی بگذارد.

و از آنجایی که من دنبال شخصی هستم که سال های زیادی را با او بگذرانم برایم مهم است که سبک زندگی و علایق مشابهی داشته باشیم، بتوانیم باهم صحبت کنیم و مشکلات را حل کنیم و از همه مهمتر همدیگر را همانطور که هستیم بپذیریم. چون رسالت ما در رابطه این نیست که دیگران را تغییر دهیم.
بنابراین یا یکدیگر را می پذیریم و یا آنقدر باهم اختلاف داریم که مسیرمان را از هم جدا می کنیم.

نتیجه 

داشتن یک رابطه سالم و طولانی تصادفی نیست. در مقاله بالا با هفت اصل مهم آشنا شدید که به شما کمک می کند تا در انتخاب و شروع رابطه آگاهانه تر عمل کنید. 

پیشنهادات ویژه برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید